Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 200 g de lardons fumés
- ½ chou vert, coupé en lamelles
- 1000 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 200 g de carottes, coupées en rondelles
- 400 g de châtaignes d'eau entières, en boîte
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971.7 kJ / 232.3 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 526.8 mg
Alternatywne przepisy
Minestrone d'hiver
1 Std. 10 Min
Soupe au chou, carotte, pommes de terre et haddock fumé
45min
Soupe de mojettes et jambon de Vendée
13h 10min
Soupe de haricots blancs, jambon et persillade
20 Min
Soupe au chou
45min
Velouté carottes, navets et chorizo
25 Min
Soupe au chou et boulettes de blanc de volaille
1h 45min
Soupe de blette
35min
Soupe poireaux-pommes de terre au fenouil
40min
Soupe paysanne au lard
55 min
Soupe de potiron et pomme au comté
40min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1 godz. 5 min