Velouté haricots blancs, carottes et céleri-rave

Velouté haricots blancs, carottes et céleri-rave

4.6 285 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de carottes coupées en tronçons
  • 180 g de céleri-rave coupé en morceaux
  • 60 g d'oignon coupé en deux
  • 15 g d'huile d'olive
  • 600 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 250 g de haricots blancs en boîte rincés et égouttés
  • 50 g de crème liquide 35% m.g. et un peu pour la finition
  • 2 brins de persil frais ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 526 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 754.5 kJ / 180.8 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...