Tarte aux blettes et ricotta

Tarte aux blettes et ricotta

4.5 151 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 parts

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    150 g
  • de beurre doux froid et coupé en morceaux, et un peu pour le moule
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
La garniture
  • de blettes côtes et feuilles coupées en morceaux
    400 g
  • d'eau
    500 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'oignons jaunes coupés en quartiers (voir "Conseil(s)")
    170 - 200 g
  • œufs
    2
  • de ricotta
    250 g
  • de lait
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de fromage râpé
    80 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 403.5 kcal / 1681.3 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 24.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 568.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...