![Gratin de butternut et polenta au comté Gratin de butternut et polenta au comté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/de48c59a-e273-490d-a94d-62bd93f7ed57/Derivates/eea924bc-c2a1-4853-bbda-69b89b45ee83.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 600 g de courge butternut, en cubes
- 500 g de boisson végétale à l'amande
- 50 g de fécule de maïs
- 2 - 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 125 g de polenta
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 100 g de comté, râpé
- 1 noix de beurre
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1394 kJ / 379 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55min
Flan de patate douce
40 分钟
Minimuffins de butternut au comté
30 min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 min
Flan de carotte, gouda et cumin
50min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30min
Polenta aux olives et tomates confites
45p
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 Min
Clafoutis de courgettes aux tomates confites et bacon
1h 10min
Gratin de courge
1h
Polenta crémeuse aux épinards
35min
Clafoutis de courgettes sans gluten
50min