Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cod fillets, 4-5 oz each
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 8 oz Brussels sprouts, trimmed
- 3 oz lacinato kale, center rib removed, thinly sliced
- 10 oz chicken stock, low sodium
- 1 lemon, zest only
- 4 tbsp toasted pine nuts, to garnish
- lemon wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1025 kJ / 245 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1091 mg
Alternatywne przepisy
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Steamed Asparagus
35 Min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30min
Steamed Cod, Rice and Spinach in Lemon Sauce
30min
Chicken with Nectarine Salsa
1h
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30min
Maple and Mustard Salmon
20 min
Lemon Caper Asparagus
25 min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 Min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30min
Citrus-Glazed Salmon with Roasted Cauliflower Salad
1h