Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basil Oil
- 16 oz ice water
- 20 oz water
- 4 oz fresh basil leaves
- 6 oz extra virgin olive oil
- ½ oz freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 pinch salt
Tomato Basil Soup
- 2 oz dried red lentils
- 4 oz red onion, quartered
- 2 garlic clove
- 4 stalks fresh oregano, leaves only
- 2 oz extra virgin olive oil
- 32 oz Roma tomatoes, halved
- 12 oz vegetable stock
- 1 tbsp sugar
- ½ oz fresh basil leaves, plus extra to garnish
- croutons, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 51.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 Min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 Min
Creamy Tomato Soup
30 Min
Butternut Squash and Apple Soup
30 Min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 Min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 Min
Basil Pesto
10 Min
Vegetable Stock Paste
45 Min
Minestrone
45 Min
Ratatouille with Pecorino
1h 5min
Split Pea Soup
1 Std. 25 Min
Mushroom Risotto
30 Min