Steamed Salmon and Veggies with Yellow Rice

Steamed Salmon and Veggies with Yellow Rice

4.2 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 portion

Składniki

  • green onion cut into pieces
    1
  • zucchini thinly sliced
    2 oz
  • cherry tomatoes cut in half
    10
  • fresh salmon fillet (approx. 1 fillet)
    5 - 7 oz
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • lemon juice
    ½ tsp
  • lemon cut into thin rounds
    ¼
  • water
    35 oz
  • long-grain rice
    2 oz
  • raisins
    ½ oz
    ½ oz dried cranberries
  • cinnamon stick
    ½
  • green cardamom pod
    1
  • salt
    ⅛ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 656.9 kcal / 2748.5 kJ
Białko 46.4 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 68.4 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 1831 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...