Tartelettes fines aux pommes et foie gras

Tartelettes fines aux pommes et foie gras

4.6 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 pièces

Składniki

  • 200 g de beurre préalablement congelé en morceaux
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 90 g d'eau froide
  • 2 pincées de sel
  • 20 g de beurre
  • 4 - 5 pommes pelées et épépinées
  • 100 g de foie gras de canard mi-cuit coupé en lamelles
  • fleur de sel pour la finition
  • poivre moulu pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 167.5 mg
Białko 1.3 g
Kalorie 472.5 kJ / 113.8 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...