Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 50 g d'eau
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 100 g d'œufs de lump rouges (en réserver un peu pour la décoration)
- ½ zeste de citron jaune, émincé finement
- 4 brins d'aneth frais, équeutés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 238 kJ / 57.1 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 101.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Couronne de magret séché à l'ossau-iraty
1 Std. 40 Min
Nage de crustacés au champagne
1 godz. 5 min
Bûche de la mer
13 godz.
Escargots aux rillettes de maquereau fumé
1j
Petits choux aux escargots
1j 20 menit
Crème de sardine au whisky
5 min
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.
Pain de saumon, crème citronnée
6h 15 min
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24 Std. 20 Min
Terrine aux deux poissons
1j
Terrine de poisson
1j