
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre coupé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 50 g d'eau
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 100 g d'œufs de lump rouges (en réserver un peu pour la décoration)
- ½ zeste de citron jaune émincé finement
- 4 brins d'aneth frais équeutés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 57.1 kcal / 238 kJ
- Białko
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 101.7 mg