Le vendômois

Le vendômois

3.6 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
8 parts

Składniki

  • 8 pommes reinettes (1000 g env.), coupées en huit
  • 30 g de beurre
  • 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille et un récipient d'eau froide)
  • 150 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • 250 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 6 œufs
  • 500 g de lait
  • 80 g de sucre en poudre
  • ½ c. à café d'extrait naturel de vanille

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 124.6 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 2065.6 kJ / 498.6 kcal
Tłuszcz 32.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 18.9 g
Węglowodany 40.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...