![Le vendômois Le vendômois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d9a77012-395d-46d7-9431-99f4215e5c6d/Derivates/b31dbdf2-8743-49f1-b1e5-04c69725dc9e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre
- 8 pommes reinettes (1000 g env.), coupées en huit
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille et un récipient d'eau froide)
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 400 g de crème liquide 35% m.g. (dont 250 g très froids)
- 6 œufs
- 500 g de lait
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 80 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2065.6 kJ / 498.6 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 124.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois à l'abricot
12h
Bavarois poire-chocolat
14h 30min
Délice pomme-speculoos
12h
Flan pâtissier au chocolat
3h
Bavarois Passion-coco
8h 10min
Charlotte chocolat-coco
12h
Entremets façon tiramisu
5 Std.
Marquise au chocolat, crème anglaise
6 Std. 35 Min
Clafoutis aux pommes et lait de noisette
40 min
Paris-Deauville
12h
Gâteau mousse au praliné
13 godz.
Blanc-manger aux fruits de la Passion
2h 30min