Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre
- 8 pommes reinettes (1000 g env.), coupées en huit
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille et un récipient d'eau froide)
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 400 g de crème liquide 35% m.g. (dont 250 g très froids)
- 6 œufs
- 500 g de lait
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 80 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2065.6 kJ / 498.6 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 124.6 mg
Alternatywne przepisy
Bûche poire-caramel
9h 15min
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 godz. 35 min
Entremets façon tiramisu
5h
Mousse poire-caramel beurre salé
2h 30min
Bûche banane-cacahuète
4h
Fontainebleau aux pommes
2h 30min
Entremets aux pommes à la vanille
4h 40min
Entremets ananas aux petits-beurre
3u. 15min
Charlotte aux framboises
3 Std. 40 Min
Délice pomme-speculoos
12 godz.
Tarte tropézienne façon paris-brest
3 Std.