Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Budyń do kremu
-
700 g mleka
-
80 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
Galaretka
-
700 g wody mineralnej, niegazowanej
-
150 g galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania po 75 g na 500 g wody)
Biszkopt i krojenie truskawek
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
100 g wody
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
500 g truskawek, świeżych
Krem budyniowy
-
80 g cukru pudru
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
139.9 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1335.8 kJ /
319.3 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
43.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piernik świąteczny
99 godz. 30 min
Ciasto Marlenka
27 godz. 40 min
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8 godz. 30 min
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Rolada tiramisu
4 godz.
Kremówki (Napoleonki)
6 godz. 30 min
Wiśniowa chmurka
8 godz. 30 min
Ciasto Pani Walewska
9 godz. 30 min
Sernik Izaura
2 godz.
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min