
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej, do głębokiego smażenia i natłuszczenia miski
- 60 g wody
- 110 g cukru
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 800 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki soli
- 2 jajka
- 375 g mleka
- 80 g masła, roztopionego
-
2
łyżki rumu
lub 2 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96% - 600 g cukru pudru
- 70 - 90 g wody, gorącej
- barwnik spożywczy, czerwony i niebieski
-
posypka czekoladowa, do dekoracji
lub pastylki cukrowe, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 928 kJ / 221 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2godz. 30min
Zielony tort biszkoptowy (green ombre naked cake)
3godz.
Ciasteczka twarogowe zajączki
1godz. 10min
Domek z piernika
5godz. 30min
Cake pops na Halloween
4godz. 15min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6godz. 50min
Świąteczne cake pops
2godz. 20min
Świąteczny tort piernikowo-czekoladowy
1godz. 40min
Czekoladowa gąsienica
3godz. 15min
Słodki kalendarz adwentowy
1godz. 20min
Makaroniki malinowe
1godz. 20min
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1godz. 45min