Urządzenia i Akcesoria
Chruścik lany
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
60 sztuk
Składniki
-
230 g mleka
-
250 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
30 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
2 łyżki wódki1 łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
24 mg
Białko
1 g
Kalorie
184 kJ /
44 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Ciastka Amerykany
1 godz. 30 min
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 min
Marchewki w jadalnej ziemi
1 godz. 50 min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2 godz. 30 min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min