Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g mleka
- 250 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 30 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
-
1
łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
lub 2 łyżki wódki - olej rzepakowy, do głębokiego smażenia
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 24 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia łąka
2h 45min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Halloweenowe mleczne bułki
5h
Pączki pieczone
2h 40min
Popękane ciasteczka
4 Std. 35 Min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5h 15min
Trdelník
2h 30min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2h 30min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 min
Faworki na żółtkach z piwem
2h 30min
Faworki - róże
1 godz. 10 min