
Urządzenia i Akcesoria
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk
Składniki
-
masła30 g
-
kefiru250 g
-
jajko1
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia420 g
-
cukru30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
spirytusu rektyfikowanego 96%1 łyżka
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
151 kcal /
630 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
144.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska