
Urządzenia i Akcesoria
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk
Składniki
-
masła30 g
-
kefiru250 g
-
jajko1
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia420 g
-
cukru30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
spirytusu rektyfikowanego 96%1 łyżka
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
151 kcal /
630 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
144.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Faworki klasyczne
1 godz.
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Oponki (bez cukru)
45 min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2 godz. 30 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Oponki serowe
45 min
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2 godz. 15 min
Pączki
1 godz. 20 min