Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)

Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)

4.0 312 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk

Składniki

  • masła
    30 g
  • kefiru
    250 g
    250 g zsiadłego mleka
  • jajko
    1
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    420 g
  • cukru
    30 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • spirytusu rektyfikowanego 96%
    1 łyżka
    2 łyżki wódki
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 151 kcal / 630 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 144.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...