Urządzenia i Akcesoria
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk
Składniki
-
30 g masła
-
250 g zsiadłego mleka250 g kefiru
-
1 jajko
-
420 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki soli
-
2 łyżki wódki1 łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
144.4 mg
Białko
3 g
Kalorie
630 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Mini pączki jabłkowo-cynamonowe
1 godz. 55 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2 godz. 30 min
Oponki (bez cukru)
45 min
Chruścik lany
30 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Oponki serowe
45 min
Pączki
1 godz. 20 min