
Urządzenia i Akcesoria
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
14 słoików
Składniki
-
truskawek, świeżych2000 g
-
cukru żelującego 2:11000 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego60 g
-
oleju o neutralnym smaku (np. słonecznikowego lub kokosowego, patrz wskazówka)20 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
347 kcal /
1454 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem malinowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min