
Wersje kompatybilne
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g silken tofu (approx. 1 block), cut in slices (1 cm)
- 1 garoupa (grouper) fish (800-1000 g), gutted, butterflied (see tips)
- 2 tbsp pickled chillies cut in thin slices
- 1 tbsp fermented black beans rinsed
- 500 g water
- 2 ½ tbsp light soy sauce
- 1 tsp sugar
- ½ tsp chicken stock powder
- 2 tbsp water
- 2 tbsp cooking oil
- 2 - 3 sprigs spring onions chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 210 kcal / 877 kJ
- Białko
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 369 mg