Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried fish maw, soaked overnight to soften, rinsed, cut into pieces (3 cm)
- 20 g yu zhu (Solomon's seal rhizome)
- 20 g sand ginseng (sha shen)
- 20 g dried lily bulb slices
- 20 g sea coconut, cut in slices
- 30 g dried snow fungus, soaked to soften, cut in small pieces
- 10 pieces Chinese red dates, pitted
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 282.5 kJ / 67.5 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Vinegar Pork Knuckle
3hod. 15min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 Std. 15 Min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3hod. 15min
Mantou Buns with Soya Milk (TM5 Metric)
1 godz. 35 min
Stir-fried Clams
35min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10 min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 Min
Ginseng Wolfberry Bird's Nest
1h 5min
Sugarcane Water Chestnut Drink
50 Min
White Radish Pork Rib Soup
3h