Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)

Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)

4.6 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Prawn meatballs
  • minced pork
    100 g
  • fresh prawn flesh
    150 g
  • fresh water chestnuts peeled
    30 g
  • salt
    ¼ tsp
  • white pepper powder
    ¼ tsp
  • sesame oil dark (roasted)
    ½ tsp
  • cornflour (starch)
    1 tsp
Soup base
  • water
    1500 g
  • chicken stock powder
    2 tsp
  • salt
    1 tsp
  • white pepper powder
    1 tsp
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    1 tbsp
  • dried shiitake mushrooms soaked to soften, stems removed
    10
  • cabbage cut in 4 cm squares
    300 g
  • fried fish maws soaked to soften, cut in 5 cm length (see tip)
    50 g
  • fresh coriander to garnish
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 126 kcal / 527 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 515 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...