Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prawn meatballs
- 100 g minced pork
- 150 g fresh prawn flesh
- 30 g water chestnuts, peeled
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp white pepper powder
- ½ tsp sesame oil, dark (roasted)
- 1 tsp cornflour (starch)
Soup base
- 1500 g water
- 2 tsp chicken stock powder
- 1 tsp salt
- 1 tsp white pepper powder
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 10 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed
- 300 g cabbage, cut into 4 cm squares
- 50 g fried fish maws, soaked to soften, cut into 5 cm length (see tip)
- 1 sprig fresh coriander
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 527 kJ / 126 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 515 mg
Alternatywne przepisy
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Rice Wine Chicken
30 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Mapo tofu
15 Min
Yam Rice
45min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min