
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g cooking oil
- 15 g fresh ginger cut in slices
- 5 black peppercorns
- 3 sprigs spring onions cut in 4 cm length
- 600 g fish (1 whole fish), descaled and gutted (see tips)
- 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 50 g glutinous rice wine (huangjiu)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 457 kcal / 1912 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Węglowodany
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 245 mg