Pannacotta au chocolat en deux textures

Pannacotta au chocolat en deux textures

4.4 196 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 portions

Składniki

La pannacotta au chocolat au lait
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un peu d'eau froide
  • 120 g de lait
  • 70 g de chocolat au lait détaillé en morceaux
  • 130 g de crème liquide 30-40% m.g.
La mousse au chocolat noir
  • 25 g de sucre en poudre
  • 100 g de chocolat noir 50% de cacao détaillé en morceaux
  • 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 2 œufs
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.2 g
Kalorie 909.2 kJ / 218.5 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 12.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...