Macarons à la pomme verte
TM6 TM5

Macarons à la pomme verte

3.7 (27 ocen)

Składniki

La garniture

  • 350 g de pommes vertes bio, avec leur peau, coupées en morceaux d'1 cm
  • 70 g de sucre en poudre
  • le jus d'1/2 citron vert
  • 1 c. à soupe de calvados (opcjonalnie)
  • 2 pincées d'agar-agar (2 g environ)

Les coques

  • 150 g d'amandes en poudre
  • 300 g de sucre glace
  • 100 g de blancs d'œufs
  • 1 pincée de colorant alimentaire naturel vert

Wartości odżywcze
na 1 pièce
Kalorie
728 kJ / 174 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy