Macarons à la pomme verte

Macarons à la pomme verte

3.7 27 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz. 10 min
15 pièces

Składniki

La garniture
  • 350 g de pommes vertes bio, avec leur peau, coupées en morceaux d'1 cm
  • 70 g de sucre en poudre
  • le jus d'1/2 citron vert
  • 1 c. à soupe de calvados (opcjonalnie)
  • 2 pincées d'agar-agar (2 g environ)
Les coques
  • 150 g d'amandes en poudre
  • 300 g de sucre glace
  • 100 g de blancs d'œufs
  • 1 pincée de colorant alimentaire naturel vert

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 3 g
Kalorie 728 kJ / 174 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...