Macarons à la pomme verte

Macarons à la pomme verte

3.7 27 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz. 10 min
15 pièces

Składniki

La garniture
  • de pommes vertes bio, avec leur peau, coupées en morceaux d'1 cm
    350 g
  • de sucre en poudre
    70 g
  • le jus d'1/2 citron vert
  • de calvados (opcjonalnie)
    1 c. à soupe
  • d'agar-agar (2 g environ)
    2 pincées
Les coques
  • d'amandes en poudre
    150 g
  • de sucre glace
    300 g
  • de blancs d'œufs
    100 g
  • de colorant alimentaire naturel vert
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 174 kcal / 728 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...