Ditalini polpo e cozze

Ditalini polpo e cozze

4.8 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio
    ½
  • cipolla
    30 g
  • di peperoncino rosso
    1 pezzettino
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    60 g
  • di polpo fresco a pezzi (5 cm circa)
    750 g
  • di vino bianco
    100 g
  • di cozze fresche pulite e spurgate
    1000 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate
    1 mazzetto
  • di pepe nero macinato + q.b.
    1 pizzico
  • di pomodori ciliegino in quarti
    400 g
  • di pasta secca tipo ditalini rigati
    400 g
  • sale q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 677 kcal / 2832 kJ
Białko 41.3 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...