Ditalini polpo e cozze

Ditalini polpo e cozze

4.8 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • ½ spicchio di aglio
  • 30 g cipolla
  • 1 pezzettino di peperoncino rosso
  • 60 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 750 g di polpo fresco a pezzi (5 cm circa)
  • 100 g di vino bianco
  • 1000 g di cozze fresche pulite e spurgate
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • 400 g di pomodori ciliegino in quarti
  • 400 g di pasta secca tipo ditalini rigati
  • sale q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 41.3 g
Kalorie 2832 kJ / 677 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...