Velouté de langoustines à la vanille

Velouté de langoustines à la vanille

4.6 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 portions

Składniki

  • 22 langoustines crues, de belle taille
  • 800 g d'eau
  • 100 g de bulbe de fenouil
  • 200 g de pommes de terre coupées en cubes
  • 170 g de carottes coupées en tronçons
  • 85 g de céleri-rave coupé en cubes
  • 30 g de beurre
  • 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19 g
Kalorie 891 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...