Bar farci à l'oseille

Bar farci à l'oseille

4.9 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • de filets de poisson blanc désarêtés (colin ou merlan par ex.)
    250 g
  • blanc d'œuf
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • bar entier, vidé et nettoyé désarêté par le poissonnier et prêt à farcir (Voir "Conseil(s)") (env. 1 kg)
    1
  • d'oseille (20-25 feuilles)
    90 g
  • échalotes coupées en deux
    60 g
  • de beurre demi-sel
    80 g
  • de vin blanc sec
    200 g
  • d'eau
    100 g
  • de carottes coupées en morceaux
    700 g
  • de purée d'amande
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 653 kcal / 2723 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...