![Crème d'huître Crème d'huître](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F6AE9A0F-98E5-4C49-8829-5CB90A75E771/Derivates/04E19565-97FF-4130-B658-2BA62AF5A508.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 10 g de beurre
- 600 g d'eau
- 300 g de pommes de terre, épluchées et coupées en dés
- 24 huîtres creuses
- ½ c. à café de fumet de poisson
- 1 c. à soupe de sauce d'huître
- 150 g de crème fraîche
- 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 613 kJ / 147 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de champignons
20min
Soupe à l'oignon
1 godz. 10 min
Gaspacho sucré-salé
5min
Marmite aux palourdes
1 godz. 50 min
Soupe de poire au vin rouge
20min
Crème de langoustine, quinoa de légumes de saison (Eric Guérin)
1hod. 40min
Bouillon parfumé
35min
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3h 30 min
Soupe portugaise à la morue
30 min
Cotriade
1h
Bouillabaisse
1hod. 15min
Beurre d'anchois... pour beurrer les sandwichs !
5min