Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 10 g de beurre
- 600 g d'eau
- 300 g de pommes de terre, épluchées et coupées en dés
- 24 huîtres creuses
- ½ c. à café de fumet de poisson
- 1 c. à soupe de sauce d'huître
- 150 g de crème fraîche
- 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 613 kJ / 147 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté périgourdin
48 Std.
Velouté de champignons
20min
Tourin à l'ail
25min
Chawanmushi (Crème japonaise aux œufs)
35min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20min
Velouté de langoustines à la vanille
55min
Soupe à l'oignon
1 Std. 10 Min
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35min
Bisque de crevettes à l'orange, bar aux herbes et purée de panais
1h 30min
Carpaccio de saint-jacques
45min
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7 Std. 30 Min
Soupe de fruits rouges
2h 10min