Soupe de poulet à la citronnelle

Soupe de poulet à la citronnelle

4.5 73 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 5 g gingembres frais
  • 1 piment frais épépiné et coupé en brunoise
  • 200 g de blancs de poireau émincés finement
  • 5 g d'huile d'olive
  • 800 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 400 g de lait de coco
  • 10 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
  • 1 tige de citronnelle fraîche
  • 4 feuilles de kaffir (opcjonalnie)
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • 75 g de petits pois, frais ou surgelés
  • 300 g d'escalopes de poulet coupées en cubes
  • 3 brins de coriandre fraîche équeutés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 16 g
Kalorie 1105 kJ / 264 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...