![Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8768670B-04A5-4CB4-B1A2-9B21955CB7D6/Derivates/182ede96-f1af-4bf8-b47b-289a9872a957.jpg)
Wersje kompatybilne
Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 15 g de beurre
- 200 g d'orge perlé
- 100 g de vin blanc sec
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g d'asperges vertes
- 50 g de parmesan, en copeaux
- 4 c. à café bombées de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1423 kJ / 340 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35min
Tomates farcies aux herbes, polenta aux olives
45min
Risotto à la butternut et aux amandes
35min
Risotto de sarrasin aux champignons
1 Std. 15 Min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1h
Risotto d'orge perlé à la feta
1h 5min
Risotto tout vert
40min
Risotto aux asperges
45min
Risotto en rouge et vert
1h 10min
Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes
1h
Risotto méditerranéen à l'orge
55 min
Risotto d’épeautre au zaatar, filet de dinde mariné à l’ail, citron et gingembre
1 Std. 15 Min