Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g fresh ginger, shredded
- 50 g toasted sesame oil
- 300 g pork tenderloins, cut in thin slices
- 10 g dark soy sauce
- 10 g sugar
- 1 tsp salt
- 20 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1035 kJ / 247 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 763 mg
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Hakka Rice Wine Chicken
1 Std. 25 Min
Steamed Pork Patty With Rice
25 Min
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15 Min
Pork Belly Cabbage Rice
45 Min
Oil Free Honey Soy Chicken Cubes
15 Min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Oil-free honey chicken wings
50min
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Lemon Chicken
25 Min