Stewed Pork Belly With Rose Wine

Stewed Pork Belly With Rose Wine

4.5 28 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

  • pork belly, with skin cut in strips (3 cm width)
    1000 g
  • water
    700 g
  • light soy sauce
    2 tbsp
  • first draw soy sauce
    2 tbsp
  • oyster sauce
    1 tbsp
  • spring onions white part only, cut in 5 cm length
    4 stalks
  • garlic cloves
    20 g
  • fresh ginger cut in slices
    40 g
  • shallots
    150 g
  • lump sugar
    20 g
  • Chinese rose essence wine (mei gui lu)
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 681 kcal / 2849 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 66 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...