Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pork belly, with skin, cut in strips (3 cm width)
- 700 g water
- 2 tbsp light soy sauce
- 2 tbsp first draw soy sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 4 stalks spring onions, white part only, cut in 5 cm length
- 20 g garlic cloves
- 40 g fresh ginger, cut in slices
- 150 g shallots
- 20 g lump sugar
- 60 g Chinese rose essence wine (mei gui lu)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2849 kJ / 681 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Braised pork belly
55min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3 Std. 40 Min
Pineapple Pork Ribs
1 godz. 10 min
Chai Buey
1h 45 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
Pork Belly Cabbage Rice
45 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min