Sambal udang (Skinnymixers)

Sambal udang (Skinnymixers)

4.6 67 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • fresh coriander leaves
    20 g
  • fresh basil leaves
    3
  • brown onion cut into quarters
    200 g
  • apple cider vinegar
    25 g
  • fresh long red chilli trimmed and deseeded if preferred
    1
  • garlic cloves
    4
  • fresh ginger peeled
    20 g
  • salt
    2 tsp
  • shrimp paste
    10 g
  • water
    100 g
  • olive oil
    60 g
  • chilli powder
    ½ tsp
  • coconut sugar (see Tips)
    10 g
  • canned tomatoes
    400 g
  • tomato paste
    20 g
  • large raw prawns peeled and deveined
    300 g
  • lemon cut into wedges, to serve
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portions

Sód 6494.9 mg
Białko 72.4 g
Kalorie 4366 kJ / 1039.5 kcal
Tłuszcz 62.7 g
Błonnik 15.5 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 39.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...