Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 whole chicken (approx.1.3-1.5 kg), feet and neck removed
- 6 fresh ginger slices
- 6 sprigs spring onions, white part only
- 4 garlic cloves
- 30 g honey
- 30 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 30 g dark soy sauce
- 30 g light soy sauce
- 30 g dark sesame oil (roasted)
- 150 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1640 kJ / 392 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25 min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Oil-free honey chicken wings
50min
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15min
Braised pork belly
55 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Pork Belly Cabbage Rice
45 min
Taiwanese three cup chicken
20 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min