![Tendres squelettes Tendres squelettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dda0b47f-99ec-4cae-bcee-ce19636ceceb/Derivates/237b8e8b-b976-4a8f-bd3c-057434deb7c7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pains au lait
- 450 g de farine à pain, et plus pour travailler la pâte
- 295 g de lait
- 15 g de levure fraîche
- 40 g de beurre en morceaux, et plus pour graisser
- 40 g de sucre
- 2 pincées de sel
Décor et finitions
- 50 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- de la confiture de fraises, mélangée, selon vos goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 554 kJ / 132 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de viande
1 Std. 20 Min
Shortbread caramel au beurre salé
2h 25min
Biscuits d'amour aux fraises
1 Std. 10 Min
Petits pain coeurs
1h
Pain d'Halloween
3h 15 min
Cookies aux pépites de chocolat
50 Min
Pain de mie
3 Std.
Flatbread garni à la mozzarella
45 min
Cupcakes "cerveaux"
1 godz. 40 min
Baguette
3 Std. 45 Min
Ficelles croustillantes au chocolat
55 min
Muffins Noir&Blanc
1h