![Brittle de noix Brittle de noix](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5BE0EF54-078B-48D9-90BD-742831ED9FA1/Derivates/468dddf0-b927-4b37-8291-fa72bd95ed94.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cerneaux de noix
- 250 g de sucre brun
- 1070 g d'eau
- 30 g de beurre, froid, en 1 pièce (6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseils)
- 50 g de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Sauce au caramel
1h 30min
Galette des Rois à la noisette
3 Std. 40 Min
Biscuits aux amandes
1h
Délice aux amandes
1h
Poulet accompagné de crêpes à la crème d’épinards (Métrique)
1óra 50p
Côte de porc sous-vide et salade de pommes
2 godz. 40 min
Caraméliser 400-500 g d'oignons
50min
Pain au lait
2h 20min
Fond de volaille
45min
Pâte à tartiner au citron
1h
Coleslaw
10min
Salade de concombre à l'aneth (TM6)
10min