![Tartelette fleur à la crème d'amande Tartelette fleur à la crème d'amande](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c1f326ca-9397-456b-bdf0-49177df122e4/Derivates/248eefdd-af06-4f8c-8acc-2feca440bbff.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre froid, en morceaux
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau froide
La crème d'amande
- 80 g de sucre en poudre
- 80 g d'amandes en poudre
- 10 g de maïzena
- 10 g de sucre vanillé, fait maison
- 80 g de beurre mou, et un peu plus pour les moules
- 1 oeuf
Les pommes et le montage
- 300 g d'eau
- 4 pommes non traitées, non épluchées, émincées en fines lamelles (voir conseil)
- 50 g de sucre en poudre
- 15 g de cannelle en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1109.1 kJ / 266.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 88.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couronne de Pavlova au coulis de framboise, figues et grenade
6 Std.
Couronne à la pomme et au citron
50 分钟
Compote de fraises - Gâteau au yaourt
Brak ocen
Jardin de Pâques
2h 25 min
Forêt noire aux cerises amarena
5h
Macarons Père Noël
3h 20min
Crème pâtissière
15 Min
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
Brak ocen
Sauce béchamel
15 Min
Galette des Rois à la noisette
3 Std. 40 Min
Parfait vanille-mascarpone
2 godz. 40 min
Frangipane aux poires
1h 30 min