Tartelette fleur à la crème d'amande

Tartelette fleur à la crème d'amande

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 morceaux

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé
    150 g
  • de beurre froid, en morceaux
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau froide
    50 g
La crème d'amande
  • de sucre en poudre
    80 g
  • d'amandes en poudre
    80 g
  • de maïzena
    10 g
  • de sucre vanillé, fait maison
    10 g
  • de beurre mou, et un peu plus pour les moules
    80 g
  • oeuf
    1
Les pommes et le montage
  • d'eau
    300 g
  • pommes non traitées, non épluchées, émincées en fines lamelles (voir conseil)
    4
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de cannelle en poudre (opcjonalnie)
    15 g

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 266.2 kcal / 1109.1 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 88.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...