![Risotto aux morilles Risotto aux morilles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8F96A9D3-AC1A-4392-8790-6959C8650819/Derivates/F4902118-67A1-4166-9200-426CF7873E6C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan, coupé en morceaux
- 130 g d'oignons, coupés en deux
- 4 brins de persil frais
- 10 g de beurre
- 250 g de morilles fraîches, coupées en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 250 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 361 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto au citron et crevettes à l'ail
55 min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 min
Risotto de printemps
55 min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1 godz.
Risotto tout vert
40 мин.
Soufflé aux artichauts
50 мин.
Risotto parfumé aux herbes
30 min
Risotto aux épinards et crème au safran
40 мин.
Risotto aux asperges
35 min
Polenta aux olives
45 min