Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan, coupé en morceaux
- 130 g d'oignons, coupés en deux
- 4 brins de persil frais
- 10 g de beurre
- 250 g de morilles fraîches, coupées en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 250 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 361 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30 Min
Risotto parfumé aux herbes
30 Min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 Min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25 Min
Risotto au citron et crevettes à l'ail
55min
Risotto aux cèpes
30 Min
Risotto aux asperges
35 Min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 Min
Risotto de printemps
55min
Risotto au safran à la milanaise
1 Std. 30 Min
Risotto (Escale gourmande)
30 Min
Risotto aux épinards et crème au safran
40 Min