Poulet de la "Mère Blanc"

Poulet de la "Mère Blanc"

3.7 105 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • de beurre demi-sel
    50 g
  • poulet fermier, coupé en morceaux (800 g env.)
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de vin blanc sec
    200 g
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • gousses d'ail
    2
  • bouquet garni
    1
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    200 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    500 g
  • de jus de citron
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 516 kcal / 2142 kJ
Białko 32.7 g
Tłuszcz 40.2 g
Węglowodany 4.3 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...