Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre demi-sel
- 1 poulet fermier, coupé en morceaux (800 g env.)
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de vin blanc sec
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 1 bouquet garni
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 500 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 10 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2142 kJ / 516 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parmentier de boeuf au vin rouge
12h
Cailles farcies
1小时 15 分钟
Veau aux champignons, moutarde et tagliatelle
35min
Blanquette de veau
1小时
Sauté de veau Marengo
1小时 15 分钟
Bœuf bourguignon
2 Std. 30 Min
Bœuf bourguignon
1 Std. 25 Min
Aillade de veau
1 Std. 30 Min
Estouffat toulousain
2 Std.
Lapin marengo
1小时
Bœuf aux champignons
30min
Veau Marengo
55min