Crema di porri in crosta
TM6 TM5 TM31

Crema di porri in crosta

4.6 (14 ocen)

Składniki

Pasta brisée

  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro freddo a pezzi
  • 50 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale

Crema di porri

  • 400 g di porri a pezzi (solo la parte bianca)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di burro a pezzi
  • 1 cucchiaino di farina tipo 00
  • 400 g di acqua
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 60 g di panna (min. 30% di grassi) + q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1840 kJ / 439.8 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
46.3 g
Tłuszcz
27.5 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
2.8 g
Sód
679 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy