Crema di porri in crosta

Crema di porri in crosta

4.7 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Pasta brisée
  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro freddo a pezzi
  • 50 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
Crema di porri
  • 400 g di porri a pezzi (solo la parte bianca)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di burro a pezzi
  • 1 cucchiaino di farina tipo 00
  • 400 g di acqua
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 60 g di panna (min. 30% di grassi) + q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 679 mg
Białko 6 g
Kalorie 1840 kJ / 439.8 kcal
Tłuszcz 27.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 46.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...