Flan al topinambur

Flan al topinambur

4.2 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 250 g di topinambur pelato, a pezzi (3 cm)
  • 20 g di scalogno a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 120 g di bevanda a base di soia
  • 3 uova
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco + q.b.
  • ½ cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
  • 2 cucchiaini di sale
  • 500 g di acqua
  • 50 g di pinoli, tostati + q.b.
  • 25 g di amido di mais (maizena)
  • 250 g di brodo vegetale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0.6 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 868.8 kJ / 207.7 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 15.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...