Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante

Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante

4.7 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 16 capesante pulite (vedere consiglio)
  • 300 g di sedano rapa a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di latte
  • 60 g di burro a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 200 g di verza rossa a listarelle sottili
  • 2 cucchiai olio extravergine di oliva
  • 2 cucchiaini zucchero
  • 50 g di vino rosso
  • 4 fili di erba cipollina fresca lavati e asciugati
  • sale rosa in fiocchi, a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1102.8 mg
Białko 17 g
Kalorie 1448.1 kJ / 346.1 kcal
Tłuszcz 22.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...