Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- pangrattato q.b.
- burro q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di porri a listarelle (1 cm)
- 50 g di Gruviera a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min
Sformato di cavolfiore e spinaci
1h
Flan di carote
50min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Flan di cavolfiore
45min
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1h
Sformato di cardi
1h
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15min
Mini bonet
2 Std.
Bonèt
2 Std.