Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'oignon, coupé en deux
- 300 g de carottes, coupées en tronçons
- 1 gousse d'ail
- 200 g de lentilles corail
- 1200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 40 g de concentré de tomate
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 925 kJ / 222 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de panais
35 Min
Mouliné de lentilles corail à l'indienne
45 Min
Crème de petits pois
40 Min
Velouté de patate douce et de pois chiches
35 Min
Crème de courgette au bleu
25 Min
Velouté aux saveurs marocaines
35 Min
Soupe à l'orientale
12h 30min
Crème de chou-fleur
40 Min
Velouté de carotte, lentilles et potiron
35 Min
Velouté de potiron au fromage ail et fines herbes
40 Min
Crème d'endive au colombo
30 Min
Crème de carotte
30 Min