Chou-fleur en soufflé

Chou-fleur en soufflé

3.8 386 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 400 g d'eau
  • 500 g de chou-fleur détaillé en bouquets
  • 5 g de beurre doux pour le moule
  • 4 œufs blanc et jaune séparés
  • 40 g de gruyère coupé en morceaux
  • 1 c. à café de noix de muscade en poudre
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de crème liquide légère (15% m.g.)
    100 g de crème de soja

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14.3 g
Kalorie 882 kJ / 212 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...