Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'huile d'olive
- 70 g de mie de pain
- 50 g de fumet de poisson (50 g d'eau + 1 c. à café de fumet de poisson)
- 2 gousses d'ail
- 2 piments rouges
- 1 jaune d'œuf
- ½ c. à café de poivre de Cayenne moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 458 kJ / 110 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de poisson
20 Min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Soupe au pistou
40min
Tapenade
10 Min
Bouillabaisse
1 Std. 15 Min
Navettes
2h
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12h
Calamar à la piperade
35min
Rouille
10 Min
Marmite du pêcheur
50min
Anchoïade
15 Min
Aïoli traditionnel
10 Min