Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange non traitée, zeste et jus
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 étoile de badiane
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 6 graines de coriandre
- 2 c. à café de vinaigre balsamique
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1209.6 kJ / 292.6 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cailles farcies
1 Std. 15 Min
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40 min
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25 min
Sabayon anisé
15min
Sabayon au citron
15min
Bûche chocolat, orange et gingembre
13 Std. 20 Min
Mayonnaise aux herbes
15min
Gâteau en verrine
40 min
Œufs de caille en meurette
55 Min
Sauce citronnée à la menthe
10 min
Gâteau nantais
1j
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40 min