Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote, de petite taille
- 3 jaunes d'œufs
- 50 g de beurre,
- 60 g de vin pétillant, type vouvray
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 292.2 kJ / 70.8 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrine de moules au céleri, crème de lait ribot au curry
1 Std.
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40 Min
Sabayon au cidre
15 Min
FEVRIER Espumas au brie de Nangis, aux truffes et à la ciboulette - Nicolas Masse
2 Std.
Crème de roquette au chèvre
30 Min
Amuse bouche : ravioles de Saint-Jacques acidulées
50 Min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1 Std. 30 Min
Sabayon aux raisins
15 Min
Œuf crémeux, gâteaux de saumon fumé et crème chlorophylle - Nicolas Masse
1 Std. 15 Min
Sabayon de fruits exotiques
30 Min
Lotte en croûte de fromage basque et purée de pommes de terre au chorizo
1 Std.
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 Min