Tarte aux fraises et au poivre du Sichuan

Tarte aux fraises et au poivre du Sichuan

4.4 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
6 parts

Składniki

La pâte
  • de beurre mou, coupé en morceaux de 2 cm
    140 g
  • de sucre glace
    65 g
  • de farine de petit épeautre et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • œuf
    1
  • de farine de blé bise (T 80) (en magasin bio)
    100 g
  • de poudre d'amande (voir "Conseil(s)")
    25 g
La garniture
  • de fraises coupées en deux
    500 g
  • de sucre glace
    20 g
  • de poudre d'amande
    40 g
  • de poivre de Sichuan
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 494 kcal / 2062 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...