Tourte aux blettes

Tourte aux blettes

4.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 parts

Składniki

La pâte
  • de lait
    150 g
  • de levure boulangère sèche
    5 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    280 g
  • de beurre coupé en morceaux
    55 g
  • jaune d'œuf
    1
  • de sel
    1 c. à café
La garniture
  • d'eau
    400 g
  • œufs dont 1 battu pour la dorure
    5
  • de feuilles de blette coupées en morceaux
    500 g
  • d'oignons nouveaux coupés en rondelles
    60 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de sel
    1 c. à café
  • d'herbes aromatiques fraîches (ciboulette, feuilles de persil, aneth, estragon), équeutées
    50 g
  • de fromage à tartiner
    150 g
  • de poivre fraîchement moulu
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 345 kcal / 1442.3 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 28.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 633.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...