Trifle poire, figue et noisette

Trifle poire, figue et noisette

4.6 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

La compotée de figues
  • 300 g de figues fraîches coupées en deux
  • 25 g de cassonade
  • ½ gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
Le streusel à la noisette et la brunoise de poire
  • 25 g de beurre doux
  • 25 g de farine de blé
  • 25 g de cassonade et 1 c. à café
  • 1 - 2 pincées de fleur de sel
  • 25 g de noisettes en poudre
  • 2 poires
  • ½ gousse de vanille les graines seulement
La crème fouettée
  • 200 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 100 g de mascarpone très froid
  • 25 g de cassonade
  • 50 g de noisettes entières torréfiées, puis concassées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 184.7 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 1678.5 kJ / 403 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Węglowodany 29.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...