Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 150 - 200 g di cipolle a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di zucca a dadini (3x3 cm)
- 400 g di foglie di spinaci freschi, lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 3 uova sbattute
Impasto
- 400 g di farina tipo 00
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1608 kJ / 385 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Torta salata zucchine e gamberi
45min
Crostata salata di spinaci
1h
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Crêpes con finocchi e formaggio di capra
55 min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 godz.
Torta salata di bietole
1h
Quiche broccoli e pesto
1h 10min
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55 min
Torta pasqualina
2 Std. 5 Min
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2 Std. 30 Min
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min