Minestra di orzo e piselli secchi

Minestra di orzo e piselli secchi

4.2 52 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di porri a rondelle
  • 50 g di carota pelata e a rondelle (0.5 cm circa)
  • 50 g di gambo di sedano a fettine
  • 2 cucchiaini di sale integrale
  • 240 g di orzo (cottura 50 minuti)
  • 120 g di piselli spezzati
  • 1200 g di acqua
  • pepe nero macinato a piacere
  • 40 g di Parmigiano Reggiano a scaglie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17.1 g
Kalorie 1757 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 11.6 g
Węglowodany 59.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...